Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

Τι Θα Συμβεί Στο Σώμα Αν Βγάλετε Τη Ζάχαρη Από Τη Ζωή Σας

Πολύς λόγος έχει γίνει την τελευταία κυρίως δεκαετία για τις επιπτώσεις στο σώμα και στην υγεία από την κατανάλωση ζάχαρης, τουλάχιστον της επεξεργασμένης και ραφιναρισμένης. Μελέτες και έρευνες έχουν καταλήξει ότι οι επιπτώσεις είναι σημαντικές και κακές και για το λόγο αυτό τα μεγαλύτερα brands στον τομέα των τροφίμων και των ποτών έχουν φροντίσει να συμπεριλάβουν στο πορτφόλιο τους και προϊόντα χωρίς ζάχαρη, πχ sprite zero.

Αλήθεια έχετε αναρωτηθεί τι θα συμβεί στο σώμα σας αν αποφασίσετε να βγάλετε τη ζάχαρη από τη ζωή σας;

Αρχικά, θα νιώθετε πως χορταίνετε πιο εύκολα! Κι όμως η ζάχαρη καταστέλλει τη δράση της ορμόνης λεπτίνης, ορμόνη που είναι υπεύθυνη για το αίσθημα κορεσμού. Οσο λιγότερη ζάχαρη καταναλώνετε τόσο λιγότερη επιθυμία θα έχετε για φαγητό και κυρίως για γλυκά. Η κατανάλωση προϊόντων χωρίς ζάχαρη, όπως είναι η μαύρη σοκολάτα ή η sprite zero, συμβάλλει στην προστασία της καρδιάς και στην σωστή λειτουργία της. Αυτό συμβαίνει γιατί η ζάχαρη ευνοεί την αύξηση των τριγλυκεριδίων, ενός είδους λίπους που περιβάλλει την καρδιά.

Κάνοντας ένα απλό πείραμα θα διαπιστώσετε και άλλες αλλαγές στο σώμα σας και στην εξωτερική σας εμφάνιση. Αντικαταστήστε για παράδειγμα την αγαπημένη σας κλασική sprite με sprite zero, φροντίστε ταυτόχρονα να μην προσλαμβάνετε ζάχαρη από άλλες πηγές τροφίμων, και δείτε την κοιλιά σας να συρρικνώνεται καθώς η μείωση της ζάχαρης καταπολεμά το κοιλιακό λίπος.

Στα επιπλέον οφέλη από τη μείωση της ζάχαρης στη διατροφή καταγράφονται και η πρόληψη για πέτρες στα νεφρά, ενίσχυση της μνήμης και προστασία της καλής λειτουργίας του συκωτιού. Θεωρούμε ότι όλοι οι παραπάνω λόγοι είναι υπέρ αρκετοί για να σας πείσουν να καταργήσετε ή έστω να ελαττώσετε τη ζάχαρη. Ίσως να μην είναι πολύ εύκολο αλλά το ευτυχές είναι ότι θα βρείτε πλέον αμέτρητα προϊόντα, ακόμα και αναψυκτικά όπως είναι η sprite zero.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου