Δευτέρα 23 Μαΐου 2022

Кои са най-удобните легла за спалнята?

Споделяме средно около 1/3 от времето си в спане. Разнообразието от модели легла е огромно и е важно да сме добре осведомени преди да се ангажираме с поръчката на тази така важна вещ от нашето домакинство. В търговската мрежа опциите на обикновени модели , както и на по-нестандартни модели легла е достатъчно наситено. 

Кои са основните видове легла, сред които ще намерите и вашето?

· Легла, повдигнати на платформа

Тозитиплегла са почти на нивото на пода, което ги прави идеалниза спални в скандинавски, индийски и японски стил. Различнотопри тях е, че матрака се поставя директно върху ниска платформа от масив или ПДЧ и отсъстват табли.

Ако сте от хората, които се нуждаятот подредена и рационална среда, за да се отпуснат, леглата на платформа са подходящиза вас. Но ако предпочитате да имате стабилна облегалка на гърба, може и да не са ви удобни, тъй като нямат табли, на които да се опрете.

· Легла с табли

Тези легла за сън са с комфортна височина и размери, имат рамки и са допълнени с две табли - една от страна на главата и една от страна на краката. Според модела, таблите и рамките им могат да бъдат от истинско дърво, ламинирано ПДЧ, от метал или тапицирани. Предлагат се както в класически вариант (с крачета), така и с допълнително подматрачно място за съхранение.

Моделитеи стиловете, в които се демонстрират тези легла са много различни, което ги прави подходящи за всякакви вътрешни решения.

· Боксспринг легла

През последните години този тип легла набират сериознапопулярност и това съвсем не е без причина. Можем да споделим, че това са възможно най-удобните легла за почивка, които освен това съчетават почти всички модни стилове.

Когато коментираме за Боксспринг, трябва да сме наясно, че това не са просто легла, а пълна система за почивка, която се състои от “кутия” с вградени боксспринг пружини. Системата разполага още с матрак, и обикновено е с подматрачно място за багаж.

· Високи легла

Обикновено високите мебели за почивка са с малко по-обемна височина от класическите легла, което ги прави подходящи за възрастни хора или страдащи от проблеми на опорно - двигателния апарат. Освен това почти всички модели са оборудвани с дистанционно управление, което дава леглото да се слага в различни позиции (сън, четене, гледане на TV, работа с таблет или лаптоп и други).

· Тапицирани легла

Този вид вещи за сън са изискани, хубави и са едни от най-удобнителегла, които можете да намерите в магазинната мрежа. Като конструкцияса със нормална височина и размери и имат табла, но за разлика от другите модели легла разполагат само с една (за главата). Могат да бъдат както на крачета, така и с подматрачно място за багаж, а тапицерията обгръща нежно както рамката, така и таблата.

Леглото не е просто вещ във вашата спалня, ето защо изборът ви трябва да е премерен и съобразен с вашите лични желания. Направете цялостен преглед на всички типове легла и чак тогава вземете вашето финално решение. Бъдете взискателни и се отнасяйте с внимание към качеството на вашия спане.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου