Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Είναι Οι Παραστάσεις Ευεργετικές Για Τα Παιδια;

κουκλοθέατρο παραστασεις για παιδια
Το να παρακολουθεί θεατρικές παραστασεις ένα παιδί του δίνουν τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πνευματικά με ακούσιο τρόπο και να ανακαλύψει νέες μορφές έκφρασης των αισθημάτων και συναισθημάτων. Το θέατρο είναι μια ζωντανή τέχνη μέσω της οποία ο θεατής γίνεται αποδέκτης γνώσης, μηνυμάτων, και αναπτύσσει τα πνευματικά του χαρίσματα.

Οι θεατρικές αλλά και οι μουσικές παραστασεις εξυψώνουν τις αξίες και συμβάλλουν στο να δημιουργηθούν νέα πρότυπα. Ακόμα πιο έντονη γίνεται η επίδραση του θεάτρου όταν το παιδί συμμετέχει ενεργά σε παραστασεις και όχι μόνο ως θεατής. 

Οι περισσότερες παραστασεις θεάτρου, κουκλοθέατρου και μουσικής δίνουν ηθικά διδάγματα και μαθήματα για τη ζωή και αποτελούν ένα ισχυρό διδακτικό εργαλείο.

Εκτός του ότι το παιδί ψυχαγωγείται, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης μαθαίνει να είναι πειθαρχημένο και να επιστρατεύει όλες του τις αισθήσεις. Επιπλέον, συντελεί στην ανάπτυξη του λεξιλογίου του και στην αναπαραγωγή νέων ιδεών, που μπορούν να το επηρεάσουν και στην καθημερινότητα του, πχ στη θεματολογία των ζωγραφιών του. Δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι παρακολουθώντας παραστασεις το παιδί μαθαίνει να γίνεται πιο κοινωνικό καθώς το θέατρο, έστω και ως θεατής, είναι μια διαδραστική μορφή τέχνης. Τέλος, τα χρώματα, οι υφές και οι μορφές που δεσπόζουν στα σκηνικά διευρύνουν το οπτικό του φάσμα και διαμορφώνουν τα αισθητικά του κριτήρια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου