Παρασκευή 29 Απριλίου 2022

Ο Πατέρας Του Θρυλικού Schweppes Lemonade

πορτραίτο του JJ Schweppes δημιουργού schweppes lemonade

Ο δημιουργούς του schweppes 

Το schweppes lemonade ακολούθησε μια ταραχώδη σχετικά πορεία και ανήκει στην κατηγορία των προϊόντων όπου ο δημιουργός του δεν πρόλαβε να δει όλο το εύρος της ακμής του.

Στο μακρινό 1740 γεννιέται στο Witzenhausen της Ελβετίας ο Johann Jacob Schweppe. Στην ηλικία των 25 ετών μετακομίζει στη Γενεύη για να εργαστεί ως ωρολογοποιός και κοσμηματοπώλης, αλλά κυρίως για να ασχοληθεί με το αληθινό του πάθος, μιας και ήταν ερασιτέχνης επιστήμονας. Σε μια ιδέα που βασίστηκε στην ανακάλυψη του joseph Priestley προσπάθησε για πάνω από μία δεκαετία να αιχμαλωτίσει το διοξείδιο του άνθρακα σε μπουκάλι προσθέτοντας το στο νερό.

Ο Johann Jacob Schweppe σε ένα βαθμό τα κατάφερε και το προϊόν του, το θρυλικό πλέον schweppes pink grapefruit, θεωρήθηκε ότι έχει φαρμακευτικές ιδιότητες. Ωστόσο, δεν είχε την απήχηση που προσδοκούσε στο καταναλωτικό κοινό μέχρις ότου μιλήσει για αυτό και επηρεάσει θετικά την κοινή γνώμη ο Έρασμος Δαρβίνος, παππούς του Καρόλου Δαρβίνου. Ο Ο Johann Jacob Schweppe επέστρεψε στη Γενεύη και απεβίωσε το 1821 δίχως να προλάβει να δει την εξαιρετική πορεία των προϊόντων του που ακολούθησε. Μια πορεία που επηρέασε η βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.  

Στις μέρες μας, 230 και πλέον χρόνια από τη δμιουργία του το schweppes lemonade εξακολουθεί να ανήκει στην elit των ανθρακούχων αναψυκτικών και να θεωρείται κορυφαίο μίξερ για κοκτέιλ σε όλο τον κόσμο.

Το μπουκάλι του εξακολουθεί να φέρει την χαρακτηριστική ετικέτα που σχεδίασε ο εμπνευστής του, στο κίτρινο χρώμα του σαφράν, και οι γυάλινες συσκευασίες ακολουθούν τις γραμμές του αρχικού σχεδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου